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Zutaten:
- 500ml Wasser
- 1 Biozitrone
- 15g Lavendel (getrocknet oder frisch)
- 5 EL flüssiger Honig

Das Wasser in einem Topf geben, den Honig unterrühren und beides aufkochen. Die Zitrone auspressen und eine Hälfte der Schale in den Topf legen, den Lavendel hinzugeben, das Ganze 5 Minuten leicht köcheln lassen. Den Topf vom Herd ziehen und alles noch 20 Minuten ziehen lassen. Den Zitronensaft untermischen. Alles durch ein Sieb abgießen und vollständig erkalten lassen. Im Kühlschrank kühlen, der Lavendelsud kann in einem ausgekochten Glas oder Flasche einige Tage aufbewahrt werden. 50 ml des Suds in ein Glas füllen mit Mineralwasser auffüllen und Eiswürfen hinzugeben.

Tipp: wer weniger Lavendelgeschmack haben möchte reduziert ihn. Wer die Limonade süßer haben möchte gibt noch mehr Honig rein.

Creadienstag — Handmade on Tuesday — Freutag — Samstagsplausch —Decorize — Sonntagsglück
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[Advertisement – without assignment] It’s very hot again and I have another cooling idea for you! It is not for everyone because with lavender the spirits divide again. Many people associate the scent of lavender with laundry and perfume, because it is often used there of course. Others just like it in the garden but don’t like it in the food. I thought I’d try it and am pleasantly surprised how delicious the lemonade is. Because of the fresh lemon it is very refreshing, the sugar I replaced with honey – little honey – and therefore the lemonade has a certain astringency which I like very much. The lavender taste is only noticeable in the end and only a little bit. So who dares should try the lemonade, it is a good thirst quencher for this hot summer.
Ingredients:
- 500ml water
- 1 organic lemon
- 15g lavender (dried or fresh)
- 5 tbsp liquid honey
Put the water in a saucepan, stir in
the honey and bring to the boil. Squeeze the lemon and place half of
the peel in the pot, add the lavender and simmer for 5 minutes.
Remove the pan from the heat and leave to steep for another 20
minutes. Add the lemon juice. Drain everything through a sieve and
allow to cool completely. Cool in the refrigerator, the lavender brew
can be kept in a boiled glass or bottle for a few days. Fill 50 ml of
the brew into a glass, fill it with mineral water and add ice cubes.
Tip: if you want less lavender taste, reduce it. Who would
like to have the lemonade sweeter puts in more honey.